Hei taas!

Päivät tuntuvat kuluvan ihan hurjaa tahtia! Viime päivityksen jälkeen kurssit ovat lähteneet kunnolla käyntiin ja elämä on asettunut jo uomiinsa. Kurssit täällä ovat yleensä "isompia" kuin Suomessa: kokoaikaiset opiskelijat valitsevat kolmesta viiteen kurssia per lukukausi. Itselläni on vain kolme kurssia joten aikataulu on aika rento. Neljäkin menisi ihan hyvin, mutta koska kielenkin kanssa joutuu tekemään jonkin verran "ylimääräistä" työtä, viisi tuntuisi aika paljolta. Opiskelu ei eroa Suomesta mitenkään radikaalisti: on luentoja, ryhmätöitä ja kotitehtäviä. Kurssit ovat ehkä enemmän stukturoidumpia: työt on jaettu pienempiin osatehtäviin ja opettajat haluavat pysyä kärryillä siitä mitä oppilaat puuhaavat. Opettajat myös testaavat enemmän esimerkiksi sitä onko kotiläksyt tullut luettua.

Olen pitänyt kaikista kursseistani. Minulla on kaksi kurssia psykologiaa. Health psychology on kiinnostava aihe, mutta sitä on kolme tuntia kerrallaan maanantai iltana kuudesta yhdeksään. Ei ole mitenkään paras aika istua opiskelemassa! Toinen psykologian kurssi on nimeltään Creativity - se on ehkä yksi lempikursseistani ikinä! Meillä ei ole edes oppikirjaa, vaan luemme ennen joka luentoa yhden artikkelin ja sitten keskustelemme siitä tunnilla. (En ole ikinä pitänyt luokan edessä puhumisesta enkä ole ainakaan vielä uskaltanut aukaista suutani luokassa, mutta keskusteluun voi osallistua onneksi myös Moodlessa.) Opettaja on ihan sikahauska ja saa usein koko luokan nauramaan. Kurssiin kuuluu myös oma luova projekti, joka esitellään loukalle kurssin lopussa. Sen edistymisestä kirjotetaan myös raportteja joissa omat okemukset liitetään artikkeleiden teoriaan.

Kolmas kurssi on Englantia. Kurssilla käydään läpi englanninkielistä kirjallisuutta sen alkuajoista 1700-luvulle. Sitä olen jännittänyt eniten: miten kielitaitoni riittää kun pitää analysoida jotain Shakespearen runoa? Sain opettajalta kuitenkin tosi positiivista palautetta ensimmäisestä palautettavasta kotitehtävästä, joten kaikki on mennyt oikeastaan paremmin kuin odotin. Muutenkin opiskeleminen ja eläminen englanniksi on sujunut yllättävän kivuttomasti, ainakin näin alkuun.

Vapaa-ajalla olen (omaksi yllätyksekseni) innostunut harrastamaan liikuntaa. Opiskelijat saavat käydä kuntosalilla, uimassa ja ohjatuilla tunneilla aina kun haluavat - ja minähän haluan. :) Uimapukua en muistanut ottaa mukaan ja uusi on vielä ostamatta (vesizumba kuulostaa mukavalta, eikö?) mutta kuntosali ja joogatunnit ovat tulleet tutuiksi. Chileläisen vaihtarikaverini kanssa olemme suunnitellet myös helmikuun Midterm breakin ohjelmaa. Olisi mukava matkustaa vaikka Montrealiin, mutta matkat taitavat tulla aika kalliiksi.

Eilen sain myös ensimmäiset maistiaiset siitä, mitä tarkoittaa kun täällä tuulee. Paikalliset eivät varmaan edes noteeranneet kevyttä tuulenvirettä joka minusta tuntui täysimittaiselta myrskyltä. :D

Olen ehtinyt ottaa myös muutaman valokuvan:

Eeva